S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

 

 

 

Podporuje mojeID

Úvod » UDÍRNY A PŘÍSLUŠENSTVÍ » domácí udírny » udírna hranatá SMOKER - nerez


        

udírna hranatá SMOKER - nerez

nerezová udírna nejen pro rybáře vhodná zejména pro studené uzení

skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 0502600
naše cena bez DPH: 2 380,17 Kč (91,11 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
2 880,00 Kč (110,24 EUR)

do košíku:
   

udírna hranatá SMOKER - nerez

Popis udírny:
Nerezová SMOKER udírna pro rybáře, vhodná zejména pro studené uzení. Je to nejběžnější metoda pro uzení ryb (losos, pstruh….) a masa (šunka, klobása, kachní prsa, slanina…) Tento princip nepopiratelně zaručuje originální texturu a vůni: pravou uzenou chuť a umožňuje konzervaci výrobků. Uzení navíc působí antisepticky a odpuzuje hmyz.

Specifikace udírna hranatá SMOKER - nerez

Příslušenství k udírně na ryby: 5 ks S háků, 1 ks popelník, 5 ks háčků na ryby, 3ks rovný rošt,

Rozměr 80 x 40 x 27 cm. Velikost udící komora je 62 x 40 x 27 cm

Návod k použití udírny SMOKER

Hmotnost: 13 Kg
Rozměry: 40 x 27 x 80cm
Udící komora: 40 x 27 x 62cm
Materiál: nerez

Uzení: za studena a za tepla
Směr uzení: vertikální a horizontální



Uzení za studena:
Je to nejběžnější metoda pro uzení ryb (losos, pstruh....) a masa(šunka, klobása, kachní prsa,
slanina...) Tento princip nepopiratelně zaručuje originální texturu a vůni: pravou uzenou chuť
a umožňuje konzervaci výrobků. Uzení navíc působí antisepticky a odpuzuje hmyz.
Otevřete dveře udírny. Umístěte maso nebo ryby buď tak, že je zavěsíte na háčky ( na mřížku
umístěnou ve výšce pro více malých kousků nebo na příčnou tyč pro větší kusy), nebo je
uložte naplocho na mřížky umístěné v různých výškách.
Zavřete dveře udírny.
Vytáhněte zásuvku na spalování pilin, hoblin nebo dřevěných třísek a naplňte ji ze ¾.
Používejte dřevo neošetřené, a to bukové, javorové, ořechové, borovicové... Dub, který je příliš výrazný,
je vhodnější pro přimíchání do jiného druhu dřeva.
Zapalte piliny pomocí papíru, řeřavého uhlí nebo malým hořákem. Vyhněte se pro zapalování
takovým prostředkům jako je alkohol..., vyvíjejí škodlivé páry a přidávají kouři nežádoucí
aroma. Pakliže piliny vzplanou, místo aby pouze žhnuly, zvlhčete je několika kapkami vody, tak aby se vytvořilo co nejvíce kouře.
Zavřete zásuvku a upravte tah pomocí otvoru nad udírnou.
Ověřte občas, že piliny nehoří plamenem a doplňte zásuvku na palivo tak, aby uzení probíhalo nepřerušovaně po požadovanou dobu.

Uzení za tepla:
Uzení za tepla umožní dodat potravinám uzenou vůni při současném pečení. Ktomu je důležité předehřát udírnu.
Vyjměte zásuvku na palivo a naplňte ji ze 2/3 dřevěným uhlím nebo destičkami. Zapalte dřevo pomocí papíru nebo malým hořákem. Vyhněte se pro zapalování takovým prostředkům jako je alkohol..., vyvíjejí škodlivé páry a přidávají kouři nežádoucí aroma.
Pokryjte to hrstí pilin, hoblin nebo dřevěnými třískami. Používejte neošetřené bukové, javorové, ořechové, borovicové dřevo. Dub, který je příliš výrazný, je vhodnější pro přimíchání do jiného druhu dřeva.
Pokud piliny vzplanou místo toho, aby pouze žhnuly, pokropte je několika kapkami vody, tak
aby se vytvořilo co nejvíce kouře. Zasuňte zásuvku a seřiďte tah pomocí otvoru nad udírnou.
Jakmile je udírna dost teplá /30-40 minut minimálně/, otevřete dveře udírny.
Umístěte maso nebo ryby buď tak, že je zavěsíte na háčky (na mříž umístěnou ve výšce pro více malých kousků nebo na příčnou tyč pro velké kusy), nebo je umístěte naplocho na mříž umístěnou v různých výškách.
Uzavřete dveře udírny.
Doplňte zásuvku na palivo pilinami, hoblinami nebo dřevěnými třískami. Uzavřete zásuvku a seřiďte tah pomocí otvoru nad udírnou.
Občas ověřte, že piliny nevzplály plamenem a doplňte zásuvku na palivo tak, aby uzení probíhalo nepřerušovaně po požadovanou dobu.

Dodržujte následující bezpečnostní předpisy:
Udírna nesmí být používána v uzavřených prostorech.
Před uvedením udírny do
provozu, dobře se přesvědčte, zda ji máte dobře ustavenou na nehořlavém podkladu
Při uzení se může stát, že některé části udírny budou horké, což můžezpůsobit zranění.
Použitím ochranných rukavic předejdete možnému poranění. Během provozu udírnu nepřenášejte a nenechávejte bez dozoru.
Při uskladnění chraňte soupravu před vlhkem.
Před prvním použitím řádně vypalte udírnu naprázdno na 100 stupňů po nezbytnou dobu cca 1 hod.
Po ukončení činnosti, nechte soupravu dostatečně dlouho vychladnout.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NDliZG